Wie we zijn

Onze Missie

Met Parmartham Prana vzw willen we naast het verspreiden van traditionele yoga evenzeer en voornamelijk een levenshouding promoten.

“Parmarth” betekent letterlijk “hoogste waarheid”. Vanuit je ware zelf het leven tegemoet gaan. Je eigen potentieel benutten. Betekenisvol zijn. Vertrekkende vanuit jezelf en delend met je medemens.

In Yoga heb je het concept van “seva”, waarmee onbaatzuchtigheid wordt bedoeld; Iets doen voor een ander zonder daar iets voor terug te verwachten. Dat is wat Parmartham Prana verder wil verwezenlijken. Via de inkomsten vanuit de diverse yogalessen en workshops komen tot één of meerdere sociale projecten hier bij ons of elders in de wereld.

Het begint bij jezelf! Starten bij jezelf. De blik naar binnen gericht.

Wat is jouw levenshouding en hoe vertaal je die naar jezelf en je eigen leefwereld?

Yoga en haar vele facetten zorgen voor verdieping, de blik naar binnen, naar je innerlijke. Welke conditioneringen en overtuigingen staan die onbaatzuchtigheid in de weg?

En … ga ervoor!

Geboren en getogen in verschillende landen, ons gemeenschappelijk doel is om traditionele yoga te verspreiden. Beiden streven ernaar om relaxatie en kracht te geven aan lichaam en geest zodanig dat de ziel zich ontvouwt. In 2019 werd Parmartham Prana opgericht om yoga te kunnen delen. Traditionele yoga is hun taal voor het welbevinden van anderen. Kom langs en voel je welkom.

Jyoti Soni °1986

Sedert haar geboorte heeft Jyoti een interesse in yoga doordat ze vaak de voordelen ervan hoorde voor lichaam, geest en ziel. Op haar 17de trok ze naar een Ashram in Chittrakoot (sprituele plek in India -bekend in Ramayana) vanwaar ze gedurende de dag leerde uit het nieuwe curriculum over menselijk bewustzijn en de yoga wetenschap een studie van 3 jaar. Nadien vervolledigde ze haar Yoga Master aan de Universiteit van Bopal. Ze deed onderzoek en werkte meer dan 10 jaar als Senior Yoga Teacher in een Yoga en Healtcentre. Jyoti staat bekend om haar gedegen kennis van Yoga, Yogatherapie, Pranayama (ademhalingstechnieken), Yoga filosofie en in het bijzonder haar hemelse stem die weerklinkt in de Vedische mantra’s.

Greet Verbergt °1975

In 2008 zette Greet haar eerste stappen in het yogaveld tijdens een vriendenbezoek in Kaapstad, Z-Afrika. Ze had er toen al een lange revalidatie na een ziekte opzitten. In die les ervaarde ze iets, waarin ze wist dat yoga haar verder zou gidsen. Wekelijkse yogalessen en met vallen en opstaan, besloot ze om haar yoga beoefening op een hoger niveau te tillen. Ze volgde een Yoga opleiding in India (Rishikesh School of Yoga), en vervolmaakte nog 2 andere yoga opleidingen (Aruna Yoga in Nederland & Yoga TT te Kaivalhadhama, India). In 2017 ontmoette ze Jyoti voor het eerst in India. Sindsdien werken ze samen. Greet is sociaal verpleegkundige en behaalde haar Master in medische sociologie (UA). Greet geeft de wekelijkse  yogalessen op een rustige en zachte wijze