Yoga Beoefening

Wat is yoga?

Er zijn diverse manieren om yoga te beoefenen. Een eerste groot onderscheid is die tussen traditionele yoga en moderne yoga. In die traditionele yoga gaat het vooral om een levensstijl die gericht is op het in balans houden van onze ‘overactieve’ geest (ons denken). In die traditionele yoga gaat het om de beoefening van het achtvoudige pad – Raja Yoga. Dit werd voor het eerst beschreven in de Yoga Sutra van Patanjali. Het omvat 4 hoofdstukken en eerder gericht op yogafilosofie. En toch staat hier de praktische weg om tot zelfrealisatie te komen. 

Wekelijkse Yogalessen

te Linkeroever op maandag en vrijdag

De nadruk ligt bij het opbouwen van een goede en gezonde basis. Therapeutische aspecten van yoga komen aan bod. Diverse houdingen (asanas) worden specifiek aangepast aan de noden. De focus ligt tijdens deze sessies voornamelijk op het ontwikkelen van een stabiel lichaam en geest op een therapeutisch/basisch/ gevorderden niveau van yoga beoefening. Kalmte van geest gebeurt door dieper in een houding te gaan in combinatie met natuurlijke ademhaling. Loslaten wanneer we op het punt komen van stabiliteit en comfort. Uitdagende houdingen kunnen aan bod komen afhankelijk van de mogelijkheid van het lichaam.
Geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus.
10 EUR/les of met 10-beurtenkaart (= 100EUR/10 beurten)

Wat is yoga?

Workshops

Diverse workshops kunnen aan bod komen. Deze worden georganiseerd wanneer Jyoti in België is.
Havan -vuurceremonie
Dit is een Hindu – traditionele vuurceremonie waarbij er offers gebracht worden in het vuur. Het zuivert en transformeert het individu en de omgeving. Traditionele mantras worden hierbij gezongen.

Mantra & Bhajans
Het reciteren en chanten van traditionele mantras is een yoga beoefening op zichzelf. Met een houding van devotie naar je God (en/of de universele kosmos) beoefen je ook “overgave” (Ishwar Pranidhana) nodig om het ego los te laten.

Yoga Kriyas – Detox – Pranayama
Kriyas zijn reinigingstechnieken voor ons lichaam om het terug in balans brengen van lichaam en geest. In de Hatha Yoga traditie vormt dit een zeer belangrijke beoefening om al de onzuiverheden uit het lichaam te verwijderen. Dit aanleren en beoefenen door een ervaren yogadocent is fundamenteel. Bij ons ben je in goede handen.

Yoga Retraite in India september 2024 !!!

Wat kan je verwachten?
Traditionele Yoga:
Traditionele yoga beoefening vanuit de authentieke oude geschriften heilzaam voor lichaam,
geest en  ziel.  
Ayurvedisch detox programma: Panchakarma
Een specifiek gezondheidsprogramma waarbij afvalstoffen worden verwijderd via diverse ayurvedische
behandelingen (o.a. massages).
Cultureel Programma:
De uitbundige kleuren, geluiden & vibes van India verwelkomen ons gedurende enkele culturele
activiteiten.